V skladu s Pravilnikom o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost je gostinec dolžan prijaviti obratovalni čas gostinskega obrata.
Gostinec mora razpored obratovalnega časa za svoj gostinski obrat prijaviti 15 dni pred začetkom novega koledarskega leta (v primeru podaljšanega obratovalnega časa), začetkom obratovanja, spremembo obratovalnega časa.
Gostincem v nekaterih primerih ni potrebno ob novem koledarskem letu ponovno prijavljati obratovalnega časa, in sicer v kolikor izpolnjujejo vse spodaj naštete pogoje: ne spreminja obratovalnega časa, ne obratuje v podaljšanem obratovalnem času in ni prišlo do sprememb osnovnih podatkov o gostinskem obratu in matični firmi gostinskega obrata.
Redni obratovalni čas
Gostinec oziroma kmet določi redni dnevni obratovalni čas glede na vrsto gostinskega obrata (kmetije) kot to določa Pravilnik o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost.
Podaljšan obratovalni čas
Obratovanje izven rednega delovnega časa se šteje za podaljšani obratovalni čas. Gostinec oziroma kmet lahko obratuje v podaljšanem obratovalnem času, če za to pridobi pisno soglasje lokalne skupnosti.
Upravna taksa v višini 22,60 EUR.
Znesek | TRR | Referenca / sklic |
---|---|---|
22,60 EUR | SI56 0120 2402 0309 124 | SI11 75019-7111002 |
Skupaj: 22,60 EUR |